SOURCERERS

Software developers, Testers, Projectleiders

  • Team
  • Tim van Steenbergen

Tim van Steenbergen

Tim van Steenbergen

Ik ben een ervaren, enthousiaste en ondernemende software ontwikkelaar en inmiddels Mendix liefhebber. Mijn eerste apps heb ik gebouwd in de vorige eeuw in het platform van die tijd: Microsoft VB. Mijn eerste kennismaking met HTML, JavaScript en CSS was vorige eeuw als webmaster van een tennisclub. Tien jaar is programmeren in SAP mijn beroep geweest. Sinds 2006 bouw ik e-commerce sites met eigen webdesign, op basis van PHP, jQuery, AJAX en XHTML voor bedrijven als Newtailor, Questware en Inetzero. Vijf jaar ben ik fulltime PHP-programmeur en inmiddels Zend certified. Sinds eind 2012 bouw ik Zend framework-applicaties voor AutoTrack, AKZO, HoyHoy en KPN en heb ik ook ervaring met CakePhp en Symfony en met het toepassen van JavaScript-plugins zoals jsTree, Rafael, DataTables, fluid-rows en jqPlot. Sinds 2015 ben ik ook MuleSoft Certified Developer (hét API-platform). Na kennismaking met Mendix ben ik overgestapt naar dat platform omdat het alles in zich heeft.

Ik heb IT gestudeerd aan de TU Delft, afgestudeerd in 1994. Als programmeur heb ik eerst drie jaar in Visual basic (Microsoft MCP-gecertificeerd) gewerkt, waarbij ik veel ervaring heb opgedaan met applicatie- en database-ontwerp. Van 2001 tot 2012 heb ik gewerkt als gecertificeerd SAP NetWeaver programmeur in een OTAP-omgeving met veel interfaces, OO-programmeren en het bouwen van SAP-WebGui's. In 2007 werd ik bij Capgemini teamleider van 15 programmeurs en waren structuur en peer-reviews gebruikelijk. Daarna heb ik ook projectleiding en servicemanagement gedaan, maar programmeren blijft het leukste werk. Daarom ben ik vanaf 2011 fulltime PHP-programmeur. Ik heb altijd erg prettig in teamverband gewerkt en werk graag weer in teamverband. Zeker de specialistische ontwikkel-teams met professionele Scrum-werkwijze, teststrategieën en leren van elkaar middels pair-programming en peer-reviews bevallen mij goed. Voor versiebeheer gebruik ik van Git of SVN.


PHP

Als Zend Certified PHP Engineer programmeer ik OO-style met gebruik van gangbare design patterns. Ik bouw veel REST en SOAP-interfaces en houd ik mij aan de PSR-standaarden.

Mijn meeste framework ervaring is met Zend Framework 1 en 2, maar ook met CakePhp en Symfony heb ik ervaring. Unittests zijn een standaard onderdeel van mijn werk.

Web talen

Mijn ervaring met HTML, CSS en JavaScript gaat terug tot 2000 en sinds 2006 heb ik veel gewerkt met XHTML en jQuery en veel webshops voorzien van een customized front-end.

Onder andere vanuit de domotica werk ik inmiddels ook met Python en bouw ik Web-extensies in TypeScript. Ook consumeer ik Bunq-API's en ben ik een enthousiast Homey-developer.

Overige talen

Als SAP-certified NetWeaver programmeur heb ik een decennium ervaring met bedrijfsbrede applicaties in een OTAP-omgeving, SQL-queries, WebGui's en IDOC-interfaces.

Als Microsoft Certified VBA-Professional heb ik jaren klant-specifieke toepassingen gemaakt, waaronder voorraadbeheer- en administratiesysteem inclusief EDI-koppelingen.


Opleidingen en certificaten

2017
2017
2016
2016: PSM1 Scrum master
2016
2015: Mulesoft certified developer
2015
'15: ZCPE, Zend Certified PHP Engineer
2015
'13: Javascript test bij AstonCarter
2013
2011: certificaat W3Schools
2011
2005:  Prince2 Foundation en Practioner
2005
2003: SAP ABAP-consultant
2003
1995: Microsoft Certified Professional voor Access en voor Excel
1995
1994: Master of Science of Informatica
1994

Gevolgde trainingen

2016 2-daagse training PostgreSql

2015 Mulesoft Developer Essentials

2015 Zend PHP programming

2013 Zend Framework 2 Fundamentals

2009 SAP Web Dypnro, Object Oriented Webpage development in SAP

2009 BSP Application development, Webpages in SAP

2008 XI-interfacing; SAP Netweaver; SIFAD100/WNLADO SAP Interactive Forms;

2007 TIE Messaging Portal NET200 2006 My301 MySAP; CR010 CRM Overview; SAP R/3 Basistechnologie; SAP Retail Overview

2004 D40BC Delta Training 4.0;

1999 SAP050, BC505, PABC90, BC310, BC315, BC325, BC340, BC360, BC317, BC314, BC404, BC414


Bedrijven en projecten

Bijna twee-en-een-half jaar als senior PHP-developer gewerkt in één van de Scrum-development-teams bij KPN/Telfort. Tien maanden als PHP-developer gewerkt bij Hoyhoy. Vier maanden als PHP-developer gewerkt bij Sophiq.nl. Tien jaar lang verantwoordelijk geweest voor de webshop en de backend en API's van Underfashion. 20+ webshops voorzien van een XHTML-frontend. En vele kortere PHP-klussen uitgevoerd, waaronder

De Toekomst
Apple klant-beheer-app bouwen in CakePhp 2.3
E-Fusion
API-backend applicatie in Symfony 2 voor uitwisseling van klant- en orderinformatie
AKZO
Single-sign-on integratie van hun Moodle-applicatie in hun Microsoft Azure omgeving.

Codesamples

De codesamples zijn op aanvraag in te zien.


Ik ben een supporter van:

 

FSFE, Free Software Foundation of Europe. 

ISOC, Internet is voor iedereen. Internet Society ondersteunt: open development van standaarden, protocollen, administratie en technische infrastructuur van het Internet.

FTM, Follow The Money.

Fairphone, de telefoon die zijn best doet om jou te laten zien waar het product vandaan komt en welke bedrijven eraan hebben meegewerkt.

Duck Duck Go, Een zoekmachine die alleen dat doet wat hij zegt dat hij doet. En niet meer dan dat.

Opfes. De makkelijkste en veiligste manier om al je web-accounts op te slaan en te gebruiken.

BUNQ, Een bank opgericht door IT-techneuten, zonder financiële truuks, zonder overhead en met alle leuke hulpmiddelen die je als klant wil hebben.

 

Tags: php, programmeur, software designer, javascript, scrum, jira, otap

Opdrachtgevers vinden

Software developers, Testers, Projectleiders